Rumminy

Een op Rummikub
gebaseerd online
multiplayer spel

Download

Rumminy

Rumminy is een leuk online spel voor twee spelers, gebaseerd op het bekende Rummikub.

Het spel bevat 74 stenen: de nummers 1 tot en met 9 in vier verschillende kleuren, rood, blauw, groen en geel en een joker, al deze stenen zitten er dubbel in.

In het begin van een spel krijgt elke speler 8 willekeurige stenen. Het doel is om al deze stenen eerder kwijt te raken, door het leggen van combinaties op het bord, dan je tegenstander, als dit je lukt win je.

Combinaties moeten uit tenminste 3 stenen bestaan er verder bestaan uit, of opvolgende getallen van dezelfde kleur, of dezelfde getallen van verschillende kleuren. Elke beurt moet een speler of stenen op het bord aanleggen of een steentje uit de 'zak' pakken. Bij het aanleggen op het bord mogen bestaande combinaties op het bord compleet aangepast worden, zolang ze aan het eind van de beurt maar allemaal voldoen aan de eerder genoemde eisen. Een joker kan gebruikt worden om elk willekeurig steentje op het bord te vervangen, om daarmee een combinatie mogelijk te maken.

Als een speler tijdens zijn beurt geen stenen uit zijn 'hand' wil of kan aanleggen moet deze een steen uit de 'zak' pakken.

Je kan spellen spelen tegen elk van de andere geregistreerde spelers. Er zijn geen limitaties aan het aantal gelijktijdige spellen.

Ga naar de downloadpagina. Of bezoek Rumminy.com